Antonio Fuoco volgende week de baan op voor Ferrari

Antonio Fuoco (l) met Charles Leclerc (c) Scuderia Ferrari

Ferrari heeft de Italiaan Antonio Fuoco aangewezen om volgende week tijdens de testdagen in Barcelona in actie te komen. De Italiaan krijgt gezelschap van Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

De derde testsessie (na de wintertest in Barcelona en de tweedaagse sessie in Bahrein) van het seizoen vindt volgende week dinsdag en woensdag na de Grand Prix van Spanje op het Circuit de Barcelon-Catalunya plaats.

Op de eerste dag treedt Ferrari aan in de sterkste opstelling: Leclerc rijdt die dag voor de Scuderia, terwijl Vettel met de SF90 testwerk zal verrichten voor Pirelli.

Op woensdag rijdt Leclerc voor Pirelli en zal Fuoco de auto van Vettel overnemen. De 22-jarige Italiaan is één van de vier simulator-coureurs van Ferrari. Het wordt zijn derde test voor de Italiaanse stal: in 2015 reed hij al eens in Oostenrijk en een jaar later kwam hij in Barcelona in actie.