Valtteri Bottas niet bezig met contractverlenging

(c) Mercedes AMG

Valtteri Bottas is nog niet echt aan het nadenken over het verlengen van zijn aflopende contract bij Mercedes. De Finse coureur won vorige week de Grand Prix van Azerbeidzjan en gaat weer aan de leiding in de WK-stand.

Met een aflopende verbintenis zou je kunnen stellen dat dit het ideale moment is om over contractverlenging te praten, maar de 29-jarige Bottas is daar helemaal niet mee bezig, zegt hij tegen Sky Sports: “Ik heb daar eigenlijk helemaal nog niet over nagedacht. Ik concentreer me volledig op het hier en nu, vechtend voor elke overwinning en het kampioenschap. De gesprekken komen wel wanneer ze komen. Ik hoop alleen dat de onderhandelingen niet al te lang zullen duren. Ik hoop dat we er snel uit zullen komen.”

Terwijl het contract van Bottas dus aan het einde van dit seizoen afloopt, staat Esteban Ocon al te trappelen van ongeduld om het stoeltje van de Fin over te nemen.