Fernando Alonso: ‘Terugkeer naar F1 niet aan de orde’

(c) McLaren F1

Fernando Alonso heeft er geen moment spijt van dat hij vorig jaar is gestopt met Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen verliet vorig jaar na 18 seizoen de hoogste autosportklasse omd zich toe te leggen op andere disciplines.

Zo rijdt de Spanjaard eind deze maand de Indianapolis 500, doet hij in juni mee aan de 24 Uur van Le Mans en is hij begin volgend jaar mogelijk te bewonderen in de Dakar Rally die dan voor het eerst in Saoedi-Arabië wordt verreden.

Alonso testte vorige maand in Bahrein nog twee dagen voor McLaren, maar peinst er ondanks de vooruitgang die dat team heeft geboekt niet over om terug te keren in de Formule 1: “Ik zou terugkeren als ik dat zou willen. Iedereen zei vorig jaar dat ik nooit [uit de Formule 1] zou zijn vertrokken als ik een competitieve auto had gehad. Maar in tegenstelling tot Dakar of elke andere raceklasse, heb ik niks meer te bewijzen in de Formule 1. Ik stopte na een seizoen waarin ik mijn teamgenoot met 21-0 versloeg. Dat is nog nooit gebeurd. Ik ben niet gestopt omdat ik de competitie niet meer aan wilde gaan, maar voor de andere dingen die ik graag wil doen”, aldus Alonso tegenover Spaanse media