Verstappen kritisch op invoering punt voor snelste raceronde

(c) Red Bull Racing

Volgens Max Verstappen is de invoering van een extra WK-punt voor de snelste raceronde zijn doel voorbijgeschoten.

Sinds dit jaar is een snelste raceronde goed voor één WK-punt, mits de coureur in de top tien rijdt.

“Het probleem is dat de coureur die als laatste van de drie topteams rijdt, zonder kosten een pitstop kan maken om zo eenvoudig de snelste ronde te noteren”, zegt Verstappen tegen Racefans.net. “Door deze regel in te voeren wordt het gat naar de andere stallen zelfs nog groter. Ik zie er het nut niet van in.”

Zondag noteerde Charles Leclerc in Azerbeidzjan, nadat hij in de slotfase vanaf de vijfde plaats een pitstop had gemaakt, de snelste raceronde. Verstappen heeft dit jaar nog geen extra WK-punt dankzij de nieuwe regel kunnen bijschrijven.