Fernando Alonso stopt met langeafstandsracen

(c) Toyota Gazoo Racing

Fernando Alonso stopt na de komende 24 Uur van Le Mans op 15 en 16 juni met langeafstandsracen. Zijn plaats bij het LMP1-team van Totyota Gazoo Racing wordt vanaf september ingenomen door Brendon Hartley.

Alonso won de 24 Uur van Le Mans vorig jaar. De Spanjaard kijkt met veel plezier terug op zijn tijd in het World Endurance Championship: “Ik heb ervan genoten om deel uit te maken van Toyota Gazoo Racing in het WEC, maar dit hoofdstuk loopt ten einde. Het winnen van de 24 uur van Le Mans als onderdeel van de gooi naar de Triple Crown, is één van de hoogtepunten van mijn carrière.”

Alonso blijft verbonden aan Toyota  om ‘nieuwe uitdagingen’ aan te gaan. Waarschijnlijk verschijnt hij volgend jaar met een Toyota Hilux van Gazoo Racing aan de start van de Dakar Rally.

Jouw reactie