Toto Wolff wil geen gele en rode kaarten uitdelen

(c) AMG Mercedes

Toto Wolff wil bij Mercedes geen herhaling van de vete tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Daarom houdt de teambaas de huidige relatie tussen Hamilton en Valtteri Bottas goed in de gaten om problemen zoals in 2016 te kunnen voorkomen.

Dat jaar lagen Hamilton en Rosberg in Spanje en Oostenrijk letterlijk met elkaar in de clinch op de baan. Hierdoor besloot Mercedes haar aanpak te veranderen om rivaliteit tussen de rijders in de hand te kunnen houden.

Doordrongen

‘Je hebt twee rijders met de ambitie en de capaciteiten om de wereldtitel te pakken. Het is aan ons om samen met hen van deze situatie doordrongen te zijn en niet vergeten dat Vettel of Leclerc ook snel weer kunnen meedoen in de strijd om de titel’, zegt Wolff in gesprek met SkySports.

Mercedes domineert de openingsfase van het seizoen. Bottas won in Australië en afgelopen zondag in Azerbeidzjan. Hamilton was de beste in Bahrein en China. Met vier dubbelzeges sinds de start van het seizoen is de concurrentie al op flinke achterstand gezet.

Voorkomen

‘We moeten ons niet mee laten slepen door de resultaten’, vervolgt Wolff. ‘En zeker met betrekking tot de onderlinge relatie tussen de coureurs om te voorkomen dat we in dezelfde situatie komen als toen met Nico en Lewis.’

Vooralsnog is er nog geen vuiltje aan de lucht constateert Wolff, die de vinger natuurlijk wel aan de pols houdt. ‘We hebben geluk dat ze een zeer goede relatie met elkaar hebben. Ze kunnen met elkaar door een deur en er worden op de achtergrond geen spelletjes gespeeld. Daar ben ik heel blij mee. Voor beide rijders geldt, het respect moet er zijn.’

Gele en rode kaarten

‘We zijn als team sterk en zullen niet toestaan dat een relatie tussen rijders achteruitgaat tot een niveau waarop het een negatief effect heeft op het team. Als dat weer gebeurt dan moeten we gele en rode kaarten uitdelen.’