‘Monza blijft op Formule 1-kalender’

(c) Mercedes AMG

Hoewel de handtekeningen nog ontbreken heeft Monza met Formule 1-eigenaar Liberty Media een akkoord gesloten waardoor de Grand Prix van Italië tot en met 2024 op het circuit wordt verreden. Dat meldt de Italiaanse autosportbond ACI.

Het oude contract liep aan het einde van het seizoen af en het was lang twijfelachtig of er een nieuwe verbintenis kon worden gesloten. De financiën waren een groot struikelblok voor Monza. Eerder liet ACI-voorzitter Angelo Sticchi Damiani weten dat er tientallen miljoenen euro’s nodig waren om de toekomst van de Italiaanse Grand Prix te garanderen.

Laatste details

Kennelijk is dat geld nu gevonden, want dinsdag meldde de ACI dat er een contract voor vijf jaar op tafel ligt. Er wordt nog onderhandeld over de laatste details voordat de handtekeningen ook daadwerkelijk gezet kunnen worden onder de nieuwe overeenkomst.

De Grand Prix van Italië staat al sinds 1950 op de Formule 1-kalender. Alleen in 1980 werd de race niet verreden op het circuit van Monza. Toen week de Formule 1 voor de Italiaanse Grand Prix uit naar Imola.