Mercedes pakt opnieuw een record

(c) Mercedes F1/Steve Etherington

Met de vierde dubbelzege op rij verbrak Mercedes afgelopen zondag in Azerbeidzjan het record van Williams uit 1992. In dat jaar reden Nigel Mansell en Riccardo Patrese vanaf de start van het seizoen drie keer op rij naar een een-twee.

In Azerbeidzjan en in Australië bleef Valtteri Bottas zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton voor. De Brit kwam als eerste over de finish in Bahrein en China gevolgd door de Fin.

Record

Het recordaantal dubbelzeges op rij wordt gedeeld door Mercedes en Ferrari. Beide teams deden dat elk twee keer. Ferrari in 1952 en 2002 en Mercedes in 2014 en 2015 toen de renstal de laatste vier races de dubbel pakte en vervolgens in de openingsrace van 2016 een een-twee scoorde.

Mercedes kan dat record alleen in handen krijgen als het team zowel in Spanje als in Monaco een dubbel scoort. Op zich geen gekke gedachte gezien de dominantie van Mercedes in de Formule 1.