Max Verstappen niet gefrustreerd maar realistisch

(c) Red Bull Content Pool

Ondanks de derde vierde plaats op rij wil Max Verstappen niet klagen. ‘Het is beter dan laatste’, zei de coureur van Red Bull Racing in Peptalk van Ziggo Sport. Na de derde plek in Australië eindigde onze landgenoot in Bahrein, China en afgelopen zondag in Azerbeidzjan net naast het podium.

‘Het frustreert nog niet. We hebben weer het maximale eruit gehaald. Ik probeer altijd het beste eruit te halen en op dit moment is dat niet de eerste plek. Natuurlijk doe ik daar voor mee, maar je moet realistisch zijn. En op dit moment is dat de vierde plek.’

Meer pk’s

Verstappen had in Azerbeidzjan de beschikking over een nieuwe specificatie van de Honda-motor, die twintig pk extra bood. ‘De motor was wel beter in race-afstand’, gaf Verstappen toe.

Over een kleine twee weken, als de Spaanse Grand Prix op het programma staat, komt Red Bull Racing met upgrades, maar zo zei Verstappen: ‘Elk team gaat upgrades meenemen. Hopelijk gaan die van ons beter werken.’