Red Bull vreesde dat aandrijfas Verstappen ook stuk zou gaan

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing was er zondag na de uitvalbeurt van Pierre Gasly in de Grand Prix van Azerbeidzjan niet zeker van of Max Verstappen de finish wel zou halen. Het team droeg hem daarom op om voorzichtiger te gaan rijden.

Via de boordradio was te horen hoe engineer Gianpiero Lambiase aan Verstappen vroeg om vooral van de kerbs af te blijven. Verstappen reed op de vierde plaats en had lange tijd zicht op de staart van Sebastian Vettel, die derde lag.

Na de race gaf Red Bull aan dat dit een voorzorgsmaatregel was, omdat Gasly was uitgevallen met een kapotte aandrijfas. Verstappen gaf gehoor aan de order en stelde de vierde plaats veilig.

De Nederlander verloor wel de derde plaats in het kampioenschap aan Vettel. Verstappen heeft een punt minder dan de Duitser.