Perez vond het zinloos om tegen Verstappen te verdedigen

(c) Racing Point

Sergio Perez verschalkte zondag tijdens de start van de Grand Prix van Azerbeidzjan Max Verstappen, maar de Racing Point-coureur had al snel in de gaten dat het zinloos was om zijn positie ten opzichte van de Nederlander te verdedigen.

“Al heel vroeg realiseerden we ons dat hij niet mijn tegenstander was”, zegt Perez bij Motorsport.com. “Ik maakte me meer zorgen om de McLarens want zij waren heel erg sterk. De gehele race heb ik op de limiet gereden. Ik maakte geen fout, had zelfs geen enkel blokkerend wiel. Dat was de enige manier om de McLarens achter me te houden, want ze waren veel sneller.”

Perez kwam uiteindelijk als zesde over de meet en boekte zijn beste resultaat van het seizoen. De Mexicaan klom dankzij dat resultaat naar de zesde plaats in de WK-stand.

Interviews van Jack Plooij met de diverse rijders in Baku zijn te horen op Grand Prix Radio.