Valtteri Bottas pakt leiding in kampioenschap

(c) Mercedes AMG

Valtteri Bottas heeft tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan goede zaken gedaan. De Fin won de race vanaf poleposition en ging teamgenoot Lewis Hamilton in het kampioenschap voorbij.

Bottas was na de race blij met de overwinning. “Het was een zware race, ook al leek het alsof er vooraan weinig gebeurde. Lewis hield me steeds onder druk. Ik was behoorlijk opgelucht toen ik de finishvlag passeerde”, laat hij na de race weten.

Voor de camera’s van Ziggo Sport liet hij weten dat hij het bijna bij de start had laten liggen. “Bij de start was ik iets te voorzichtig. Daarna gebeurde er veel minder dan we hadden verwacht. Het was tussen mij en Hamilton af en toe close. Ik ben blij dat ik geen fouten maakte en de overwinning kon veiligstellen. De zege voelt goed.”

Alle interviews van Jack Plooij uit Baku zijn te horen op Grand Prix Radio.