Charles Leclerc: ‘Ik ben stom geweest’

(c) Ferrari

Charles Leclerc was voor de kwalificatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan de favoriet voor poleposition. De Ferrari-coureur kwam door een crash in het tweede deel van kwalificatie echter niet verder dan de tiende plaats.

Leclerc kon zich na de crash in Q2 dan ook voor zijn kop slaan. Over de boordradio noemde hij zijn actie ‘stom’ en via Twitter noemde hij zichzelf ‘waardeloos’. Ook voor de camera van Sky Sport was hij schuldbewust. “Ik verdien wat er vandaag is gebeurd. Ik ben heel verdrietig over wat er gebeurd is. Ik ben stom geweest, zoals ik op de radio zei. Ik zal mijn best doen om hiervan te leren en hopelijk heb ik morgen een goede race.”

Leclerc beseft dat hij een goede kans op poleposition heeft laten liggen. “Ik wil niets stoms zeggen, maar ik denk dat als we kijken naar de trainingen en Q1, dat poleposition mogelijk was. Dat heb ik in de prullenbak gegooid. Dus ik ben erg teleurgesteld.”