VT1 Azerbeidzjan: Sessie gestaakt na crash Russell

(c) Formula 1.com

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan is na een kwartier afgebroken en zal niet worden hervat.

Dat gebeurde na een aanrijding van George Russell met een loszittende putdeksel na Bocht 3. De Williams-coureur reed met zijn FW42 vol over de deksel en beschadigde daarbij zijn vloer.

Het opruimen van de rotzooi nam weinig tijd in beslag, maar de wedstrijdleiding besloot de sessie af te breken om de baancommissarissen de tijd te geven om all putdeksels op het stratencircuit te controleren en eventueel vast te lassen. Volgens Renault zouden dat er rond de driehonderd zijn:

Voor Williams werd het drama alleen nog maar groter toen de bergingstruck waarop de FW42 werd afgevoerd tegen een loopbrug over het circuit aanreed. Daarbij raakte de hefkraan beschadigd en kwam lekkende vloeistof op de Williams-bolide terecht.

Of en wanneer de tweede vrije training van start gaat, is nog niet duidelijk.