Sebastian Vettel gelooft heilig in nieuwe wereldtitel

(c) Scuderia Ferrari

Ondanks een matige seizoensstart denkt Sebastian Vettel nog alle kans te maken om dit seizoen zijn vijfde wereldtitel in de wacht te slepen.

De Duitser stond in de eerste drie races van 2019 slechts één keer op het podium en moet in het klassement niet alleen beide Mercedes-coureurs, maar ook Max Verstappen voor zich dulden. Maar de weg naar de titel is nog lang aldus de Ferrari-coureur die in Baku een ge-upgrade SF90 rijdt: “We hebben niet het maximale gehaald uit de eerste drie races. Het is aan ons om het om te draaien. Ik ben er absoluut van overtuigd dat ik wereldkampioen kan worden.”

Of de updates daarbij al in Baku gaan helpen is nog maar de vraag: “Baku is totaal anders dan de andere circuits. Of de auto beter is, zullen we waarschijnlijk eerder zien op die andere circuits. Maar we hebben besloten om de updates al hier te gebruiken, omdat we denken dat ze helpen. We hopen nu dezelfde resultaten te krijgen als in de windtunnel.”

We bespraken Ferrari eerder deze week in de podcast Formule 1 aan Tafel: