Adrian Newey: ‘Kritiek op Renault was onprofessioneel’

(c) Red Bull Content Pool

Adrian Newey laat weten in podcast ‘In the Pink’ dat Red Bull Racing bewust de kritiek op voormalig motorleverancier Renault via de media heeft gespeeld. Het Oostenrijkse team wilde de Fransen zo bewegen tot actie.

Volgens Newey liet de betrokkenheid van Renault bij Red Bull vanaf 2015 te wensen over. Na enkele jaren was de maat in 2018 vol voor het team van Max Verstappen. “We begonnen de motor toen openlijk te bekritiseren. Je kunt dit betitelen als onprofessioneel van ons was en dat klopt in feite ook. Maar daar zat wel een doel achter. We wilden Renault dwingen tot meer betrokkenheid of dat ze zich zouden terugtrekken”, laat Newey weten.

De aanpak van Red Bull werkte niet en leidde alleen tot moddergooien. “Onze aanpak werkte totaal niet, want Renault toonde geen extra betrokkenheid maar ging ook niet weg. Het verziekte alleen maar de relatie.”