Horner: ‘Verschil tussen Max en Mercedes-rijders niet groot’

Christian Horner kijkt met een goed gevoel terug op de eerste drie races van Max Verstappen. Volgens de Red Bull-teambaas heeft de Nederlander het “opmerkelijk goed” gedaan en is het verschil in de WK-stand met Valtteri Bottas en Lewis Hamilton nog niet groot.

“Max heeft zich gedurende vorig jaar in een andere versnelling gezet en heeft sinds Montreal een stijgende lijn te pakken”, zegt Horner maandag tegen Sky Sports. “Hij presteert op de top van zijn kunnen en geniet van de positie waar hij zich in bevindt.”

Verstappen staat na drie races met 39 punten op de derde plaats in het kampioenschap en heeft een achterstand van 29 punten op lijstaanvoerder Hamilton.

“In deze fase van het seizoen gaat het om het maximaliseren van punten. Het gat van Max naar de jongens die voor hem staan is nog steeds niet heel groot. Bovendien staat hij boven de Ferrari-coureurs en is er nog een heel, heel lang seizoen te gaan.”

Komend weekend kan Verstappen het gat naar zijn concurrenten verkleinen als de Grand Prix van Azerbeidzjan op het programma staat.