Horner dacht bij fruitlucht Ferrari niet aan illegale praktijken

(c) Red Bull Racing

Waren het nou grapefruits, ananassen of aardbeien? Hoe dan ook: Christian Horner denkt niet dat de zoete fruitgeur die Ferrari’s brandstof schijnt te verspreiden duidt op het ontwijken van de regels door de Scuderia.

De teambaas van Red Bull liet vlak voor de Grand Prix van China weten dat hij vond dat er een sterke geur van grapefruit hing in de garage van Ferrari. Horner bracht die geur in verband met brandstof en de plotseling gevonden ‘ballistische snelheid’ van de SF90. Overigens had Red Bull-adviseur Helmut Marko het over een aardbeienlucht.

Horner laat nu aan Motorsport.com weten achter zijn woorden te blijven staan, maar niet te denken dat Ferrari en brandstofleverancier Shell iets illegaals doen: “Verdacht is niet het juiste woord. Ze verrichten duidelijk uitstekend werk. Ze zijn – vooral op de rechte stukken – dit jaar de beste. Brandstof is daar een wezenlijk onderdeel van en op dat vlak doen ze het goed. Het is een interessant onderdeel van ontwikkeling, omdat het eigenlijk vrij en open is, zonder beperkingen. Er is veel verbetering te behalen op dat terrein.”

In onze laatste podcast F1 aan Tafel bespraken we het reukvermogen van de Red Bull-coryfeeën: