Nico Hülkenberg eist snel verbeteringen van Renault

(c) Renault F1 Team

Nico Hülkenbeg kende een frustrerende Grand Prix van China. Voor de tweede keer op rij haalde de Duitse Renault-coureur door technische problemen de finish niet. Waar het in Bahrein op de baan misging, daar werd hij in Shanghai uit voorzorg – om erger te voorkomen – naar binnen gehaald.

In beide gevallen waren de problemen te wijten aan een falende MGU-K, de elektromotor die de warmte van de remmen omzet in energie. Voor Hülkenberg lijkt de maat vol, hij eist dat er op korte termijn verbeteringen worden doorgevoerd: “Dit is geen goed nieuws. We moeten hier echt bovenop zitten, want zo kost het ons uitslagen, ervaring en punten. We hebben eerder vandaag dan morgen aanpassingen nodig.”

Renault kent een dramatische start van het seizoen. Hülkenberg finishte in Melbourne nog in de top tien (P7), maar viel daarna dus twee keer uit. En Daniel Ricciardo finishte in Shanghai op de zevende stek, maar viel in de twee races daarvoor uit.