Mercedes bouwt druk op Ferrari verder op

(c) Mercedes AMG F1

Mercedes lijkt ook na drie één-twee finishes op rij te blijven volharden in de rol van underdog. Waar teambaas Toto Wolff geen gelegenheid ongemoeid laat om te benadrukken dat Ferrari toch echt de snellere auto heeft, daar doet nu ook Lewis Hamilton een duit in het zakje.

De regerend wereldkampioen en leider in het WK-klassement vindt dat zijn team op het randje van zijn capaciteiten werkt: “Ik denk dat we op het moment iets meer leveren dan wat we op basis van ons potentieel hadden verwacht”, aldus de Engelsman die vervolgens haarfijn de druk bij Ferrari weet te leggen: “Ze hebben een uitstekende auto, alleen halen ze er in de raceweekends nog niet het optimale uit. Ook in de uitvoering [van de racetactiek] lijken ze niet zo foutloos als voorheen.”

Hamilton vindt dat Ferrari nog niet afgeschreven mag worden en dat het voor Mercedes zaak is alert te blijven: “Er komen meer verbeteringen en vermogen aan, we blijven stappen maken.”

Meer over de strijd vooraan in een nieuwe aflevering van de podcast F1 aan Tafel: