Vettel stelt dat Ferrari ware snelheid nog niet heeft laten zien

(c) Scuderia Ferrari

Volgens Sebastian Vettel zijn de uitslagen van de eerste drie Grands Prix van het Formule 1-seizoen geflatteerd. De Duitser, die zondag in China zijn eerste podium scoorde, weet dat Ferrari veel sneller kan dan het tot nog toe heeft laten zien, maar baalt ervan dat het er nog niet uit is gekomen.

Mercedes scoorde in iedere Grand Prix dit seizoen een één-twee, terwijl Vettel zondag zijn eerste podiumplaats veroverde.

“We hebben een heel goede auto”, laat Vettel na afloop van de race in Shanghai weten tegenover verschillende media. “Het is er alleen nog steeds niet uitgekomen. Zelf heb ik natuurlijk ook niet perfect gepresteerd.”

“De komende weken gaan heel belangrijk voor ons worden om te begrijpen waar we nog moeten verbeteren. Het is overduidelijk dat we in China nog niet zo snel als Mercedes waren, maar ik denk dat we ondanks dat optimistisch mogen zijn. In bepaalde gedeeltes van de race zaten we er juist wel goed bij.”

Vettel bagatelliseert de matige seizoensstart van zijn team. “Natuurlijk heeft Mercedes een sterke seizoensstart gehad. Maar dat kwam mede omdat wij in Australië moeite hadden met de weersomstandigheden en de setup. In Bahrein hadden we onze les geleerd en ging het al een stuk beter. De snelheid zit in de auto, maar het is nog even de vraag hoe we dat eruit kunnen laten komen.”

Jouw reactie