Max Verstappen: ‘De snelheid was er niet’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van China de vierde plaats gehaald. De Nederlander startte als vijfde en met P4 haalde hij het maximale uit de race. Zijn Red Bull had niet de snelheid om voor het podium te vechten.

“Bij de start had ik iets te veel wielspin, maar kon mijn positie wel behouden”, laat Verstappen na de race voor de camera van Ziggo Sport weten. Door een goede pitstopstrategie kon Verstappen wel een plaats winnen ten koste van Leclerc. “De undercut was goed. Daarna had ik bijna Vettel te pakken, maar de snelheid hadden we gewoon niet. Voor de rest was het eigen rondjes blijven rijden en gelukkig was Leclerc niet snel genoeg om aan te vallen.”

Verstappen was na de race over de snelheid van zijn bolide heel realistisch. “Het is nu zaak om het maximaal aantal punten binnen te halen. Meer kunnen we op dit moment niet.”