Horner: ‘We hebben goede stap vooruit gezet met chassis’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner kijkt met een goed gevoel terug op de Grand Prix van China. Volgens de chef van Max Verstappen heeft zijn stal met het chassis een flinke stap vooruit gezet.

“We hebben met Max een plaats gewonnen, mede dankzij een uitstekende strategie”, zegt Horner bij Sky Sports. “Het chassis heeft een goede stap vooruit gezet, Honda maakt progressie en er zit nog veel meer in de pijplijn dat ons verder vooruit gaat helpen.”

Horner is ook tevreden over de race van Pierre Gasly, die met een zesde plaats zijn beste seizoensresultaat neerzette. Bovendien noteerde de Fransman in de slotfase ook nog de snelste ronde, sinds dit seizoen goed voor één WK-punt. “Die was tot dat moment nog in handen van Sebastian Vettel, dus het is mooi dat we dat puntje van hem hebben afgenomen. Aan het eind van het seizoen kan ieder punt het verschil maken.”

Meerdere reacties vanuit Shanghai zijn zondag en maandag te horen op Grand Prix Radio.