Bendsneyder beloond met drie punten na knappe Moto2-race

Bo Bendsneyder. © NTS RW Racing GP

Vechten tot de laatste meter leverde Bo Bendsneyder op het Circuit of the Americas drie punten op. De enerverende Moto2-race werd gewonnen door Tom Luthi, met een hevige strijd om de plaatsen 2 en 3, die uiteindelijk naar Marcel Schrotter en Jorge Navarro gingen.

Na een mindere start zat Bendsneyder tot halverwege de wedstrijd opgesloten achter Dominique Aegerter. Toen hij die voorbij was om de vijftiende plaats te veroveren, kon hij in twee ronden tijd het gat van drie seconden dichtrijden naar een groepje met Gardner, Nagashima en Martin. Door een val van Iker Lecuona schoof de Rotterdammer door naar plaats 14. In de laatste ronde zag hij zijn kans schoon en zette hij Martin opzij om zo de dertiende plaats en drie punten veilig te stellen. NTS RW Racing GP-teamgenoot Jesko Raffin finishte als zestiende en greep zodoende net naast de punten.

“Mijn start was niet zo goed, maar al in de eerste bocht zat weer op mijn eigen plaats, zo rond de zestiende plek”, vertelde Bendsneyder. “In de eerste ronde moest ik wat valpartijen ontwijken, maar daar verloor ik niet veel mee. Samen met Aegerter kon ik een goede pace rijden en zo konden we samen naar de groep rijden die streed om de elfde plaats. Op het rechte stuk verloren we iets te veel om naar die elfde, twaalfde plaats te komen, maar in de laatste ronde kon ik toch nog de dertiende plaats pakken. Ik heb niets te klagen. Ik ben blij met de race, blij met de punten en blij met hoe het weekend is verlopen. We hebben weer bewezen dat we echt in de punten thuishoren.”