Alex Albon door kijkers verkozen tot rijder van de dag

(c) Red Bull Content Pool

Voor Alexander Albon kan de dag in China niet meer stuk. De rookie van Toro Rosso pakte in Shanghai een punt en werd vanwege zijn opmars vanaf achteraan de grid naar de top tien ook nog eens verkozen tot Driver of the Day.

De Thais-Britse coureur kwam zaterdag niet in actie tijdens de kwalificatie, nadat hij in derde vrije training zijn STR14 total loss had gereden. Hierdoor moest hij de Grand Prix van China vanuit de pitsstraat starten. Dat weerhield Albon er niet van om aan een indrukwekkende opmars te beginnen en uiteindelijk als tiende te eindigen.

De 23-jarige coureur droeg dat ene punt na afloop op aan het team: “Ik ben erg blij. Na de derde vrije training zag het er somber uit, ik was erg teleurgesteld. De jongens hebben gisteravond bij het vervangen van het chassis fantastisch werk geleverd, dus deze is voor hen. Ik denk dat het een welverdiend punt is.” Albon heeft nu drie punten, twee meer dan teamgenoot Daniil Kvyat.