Vettel verdedigt inhaalactie op Verstappen

(c) Scuderia Ferrari

Max Verstappen had in de slotfase van de kwalificatie een momentje met Sebastian Vettel (en beide Renault-coureurs Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg). De Nederlander voelde zich ‘verneukt’ nadat hij vlak voor het einde van de derde sessie door het drietal werd ingehaald en daardoor zelf niet meer op tijd aan een snelle ronde kon beginnen.

Vettel was zich na afloop van de kwalificatie van geen kwaad bewust. Hij moest Verstappen wel inhalen, anders was hij zelf te laat geweest. “Iedereen plande het laatste rondje rond dezelfde tijd dus we zaten allemaal zo’n beetje op dezelfde plaats. Als je dan – zoals ik – aan het einde van het treintje zit wordt het vrij lastig.”

En dus besloot Ferrari actie te ondernemen. “Het team liet me weten dat ik nog tien seconden had om over start-finish te komen en aan een laatste poging te beginnen. Ik moest op dat moment iets doen. Ik weet niet of de anderen door hun teams zijn gewaarschuwd, maar als dat wel het geval was geweest dan hadden we het allemaal gered”, aldus Vettel.

De Duitser eindigde de kwalificatie op de derde plaats, vlak achter Valtteri Bottas en Lewis Hamilton, maar voor teamgenoot Charles Leclerc.