Toro Rosso vervangt chassis en krachtbron Albon

(c) Red Bull Content Pool

Alexander Albon nam vanochtend niet deel aan de kwalificatie voor de Grand Prix van China. De Thaise Toro Rosso-coureur was in de afsluitende vrije training hard in aanraking gekomen met de muur en had daarbij zijn STR14 flink beschadigd.

De rookie raakte bij het heftige incident niet gewond en kan morgenochtend gewoon vanuit de pitsstraat starten, maar de auto van Albon was total loss. Het team zag zich dan ook genoodzaakt om het chassis te vervangen.

De zwaar beschadigde STR14 van Albon (c) Formula1.com

Uit voorzorg krijgt Albon ook een nieuwe krachtbron, zo laat Honda’s technisch directeur Toyoharu Tanabe weten: “We zijn blij dat Alex oké is na zijn crash. We weten op het moment nog niet wat de schade precies is, maar als gevolg van het ongeluk vervangen we de krachtbron. We sturen de motor uit de auto naar Japan voor een grondig onderzoek.”

Honda liet eerder dit weekend weten dat het uit voorzorg ook de krachtbron van Daniil Kvyat heeft vervangen.