Polesitter Bottas niet helemaal tevreden met tijd

Valtteri Bottas pakt pole voor Lewis Hamilton en Sebastian Vettel (c) Formula 1

Valtteri Bottas was vanochtend de snelste in de kwalificatie voor de Grand Prix van China. De Finse Mercedes-coureur start de race morgenochtend (08:100 uur Ned. tijd) vanaf pole position, voor teamgenoot Lewis Hamilton en Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

De pole is de zevende in de carrière van Bottas en zijn eerste van dit jaar. Op de meet bleef hij nipt teamgenoot Lewis Hamilton voor. Uiteraard was de WK-leider tevreden met de uitslag, hoewel hij wat meer uit zijn auto had willen halen. “Het is een goed weekend tot nu toe, maar eerlijk gezegd had ik wat problemen in Q3 en kon ik geen perfecte ronde rijden. Het was niet helemaal wat ik wilde, maar gelukkig goed genoeg. De auto is al het hele weekend goed”, aldus Bottas vlak na afloop voor de camera van F1.com