Horner ziet kansen voor Verstappen tijdens race

(c) Red Bull Content Pool

Christian Horner baalde na afloop van de kwalificatie in Shanghai dat Max Verstappen tijd tekort kwam om in Q3 een tweede run te rijden. Verstappen kwam mede daardoor niet verder dan de vijfde plaats. De Red Bull-teambaas ziet niettemin genoeg kansen voor de Nederlander om zondag tijdens de race competitief te zijn.

“Max lag in eerste instantie keurig op koers om op tijd over start-finish te komen”, analyseert Horner. “Hij zat tussen tussen de Ferrari’s in, maar bij de laatste hairpin werd hij ingehaald door Sebastian. Vervolgens wilde hij een gat laten vallen, maar in plaats daarvan werd hij gepasseerd door de Renaults. Dat kostte hem dusdanig veel tijd, dat hij een seconde tekortkwam om nog een getimede ronde te mogen rijden.”

Toch houdt Horner een positief gevoel over aan de kwalificatie. “Het gat naar Ferrari en Mercedes is een stuk kleiner dan in Bahrein. We kunnen ons vanaf deze plek opmaken voor een sterke race.”

Meer interviews vanuit Shanghai zijn dit hele weekend te horen op Grand Prix Radio.