Mercedes-coureurs onder de indruk van snelheid Ferrari

(c) Mercedes F1

Valtteri Bottas en Lewis Hamilton zien Ferrari tijdens de Grand Prix van China als favoriet en denken dat de italianen op de lange rechte stukken van het circuit van Shanghai een groot voordeel hebben. Ze zijn onder de indruk van de topsnelheid van het team uit Maranello.

Ondanks dat Mercedes in beide kampioenschappen bovenaan staat, zijn Hamilton en Bottas van mening dat Ferrari over de snellere auto beschikt. Met name de topsnelheid van de Italianen maakt indruk. “Dit circuit heeft meerdere lange rechte stukken, dus topsnelheid is erg belangrijk. We weten dus alvast dat zij dit weekend weer sterk zullen zijn. Ze hebben in Melbourne waarschijnlijk iets verkeerd gedaan, dus het zou kunnen dat hun vorm van Bahrein het echt plaatje geeft”, aldus Bottas tegen Motorsport.com.

Hamilton ziet ook dat Ferrari op dit moment erg sterk is, maar is zich er ook van bewust dat het seizoen nog maar net is begonnen. “De eerste races van het seizoen zijn altijd lastig te duiden. We hadden onze goede pace in Melbourne niet verwacht, maar we hadden ook niet verwacht wat we in Bahrein zagen. Maar ik hoop dat wij het dit seizoen niet alleen van de betrouwbaarheid moeten hebben en qua snelheid dus nog dichterbij komen.”