Hamilton zou Nederlandse GP op Zandvoort ‘heel tof’ vinden

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton reageert erg enthousiast op de mogelijke terugkeer van de Nederlandse Grand Prix op Zandvoort.

De vijfvoudig wereldkampioen zou graag racen op het circuit in de duinen, al wist hij niet dat de onderhandelingen met Zandvoort al in een vergevorderd stadium zijn. “Oh, echt? Wauw”, reageert hij bij Motorsport.com.

“Het was een gaaf circuit toen ik er in mijn jongere jaren reed. Er werd alleen niet ingehaald, dus ik weet niet of dat nu anders zal zijn. Het was een ongelofelijke baan om op te rijden met de Formule 3. Zoals ik al zei kon je er eerder niet inhalen, maar misschien dat dat met DRS-zones beter gaat. Het lijkt me in elk geval heel erg tof.”

Eerder deze week meldden verschillende media dat de deal tussen FOM en Zandvoort al beklonken zou zijn, maar beoogd sportief directeur Jan Lammers noemde die conclusie voorbarig. Wel zegt zowel FOM als Zandvoort de gesprekken ‘de goede kant op’ gaan.

In de podcast F1 Aan Tafel leggen onze redacteuren uit waarom de bevestiging van de Nederlandse Grand Prix nog wel een tijdje op zich kan laten wachten: