Gasly weet nog niet hoe Red Bull-engineers hem kunnen helpen

(c) Red Bull Content Pool

Pierre Gasly is niet goed begonnen aan zijn avontuur bij Red Bull Racing. De Franse teamgenoot van Max Verstappen kwam in Bahrein als achtste over de finish, terwijl hij in Melbourne buiten de punten eindigde. Bovendien wist hij nog geen enkele keer in de kwalificatie Q3 te bereiken. Gasly doet nu een beroep op zijn engineers om hem te helpen een betere afstelling van de auto te vinden.

“Ik ben nog aan het zoeken naar de juiste richting van de set-up van de auto”, stelt Gasly in gesprek met Motorsport.com. “Ook moet ik nog uitvinden hoe de engineers me kunnen helpen de wagen meer op mijn eigen rijstijl af te stemmen.”

“Maar ook van mijn kant wil ik ontdekken wat ik beter kan doen tijdens het rijden. Ik heb nu het gevoel niet echt te kunnen doen wat ik wil in de auto en daarom kan ik niet genoeg pushen. Er is meer potentie aanwezig, maar dat moeten we nog zien te ontgrendelen.”

Verstappen kwam in de eerste twee races van het seizoen als derde en vierde over de meet. Daarmee staat de Nederlander derde in de WK-stand. Gasly staat met vier punten op de tiende plaats.