Horner voorzichtig optimistisch over kwalificatievoorstel FOM

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner ziet wel wat in het voorstel van Formula One Management om de kwalificatie op de schop te gooien. Vanaf volgend jaar zouden de plaatsing moeten bestaan uit niet drie, maar vier sessies.

Formula One Management is druk bezig om de sport aantrekkelijker te maken en één van de voorstellen is om vanaf volgend seizoen per kwalificatieronde, slechts vier afvallers te hebben en in een toegevoegde Q4 met acht rijders te strijden om poleposition. Die eerste acht op de grid zouden dan moeten starten op de band waarmee ze in de laatste sessie hun snelste tijd neerzetten.

Interessant, vindt Horner, maar hij is van mening dat FOM wel eerst even moet uitrekenen of de teams voldoende banden hebben voor dit format. “Zo op het eerste gezicht lijkt het er op alsof we hiervoor te weinig banden hebben. Het is belangrijk dat we voorkomen dat we in een situatie terechtkomen dat auto’s niet in Q4 starten omdat ze geen banden meer hebben. We staan open voor verandering, maar niet om de verandering alleen. Het moet echt toegevoegde waarde hebben.”