Mick Schumacher: ‘Ferrari-motor heeft meer dan 1000 pk’

(c) Scuderia Ferrari

Een opmerkelijke uitspraak van Mick Schumacher na zijn test voor Ferrari: de jonge Duitse coureur claimt in een interview met Auto Bild dat de SF90 over meer dan 1000 pk beschikt.

Schumacher reed maandag voor het eerst een officiële Formule 1-test. Hij zegt daarover tegen Auto Bild: “De auto accelereert zo goed uit de bochten, daar moet je echt respect voor hebben. Heb je dat niet dan kan het met meer dan 1000 pk gevaarlijk worden.”

Een verspreking van Schumacher zo lijkt het: al een paar jaar wordt er in de paddock gespeculeerd over het aantal pk’s waarover de hybride V6-motoren beschikken. De teams doen daar uit het oogpunt van concurrentie nogal schimmig over, maar 1000 pk wordt gezien als een magische grens. Mercedes zou die barrière vorig jaar als eerste hebben geslecht.