Formule 1 gaat samenwerking aan met Hollywood

Lewis Hamilton met acteur Will Smith (c) Mercedes AMG F1

Het is altijd een bekend fenomeen rondom de start van een Formule 1-race: de vele celebrities die de startgrid overspoelen. Een van die beroemdheden die vorig jaar gepakt lijkt te zijn door het racevirus is Will Smith.

De Amerikaanse acteur was als gast van Lewis Hamilton aanwezig in Abu Dhabi en die ontmoeting blijkt nu de opmaat te zijn geweest voor veel meer. Formula One Management (FOM) heeft namelijk een samenwerkingsovereenkomst getekend met Westbrook Studios, het productiebedrijf van Smith.

Doel is om meer bekende sterren naar de Formule 1 te halen of zoals FOM het noemt “het creëren van een nieuw entertainment initiatief.” Daarbij moet worden gedacht aan het organiseren van concerten, spectaculaire stunts en uitdagingen rondom de races.