Verstappen snelste op regenachtige dag in Bahrein

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de in season test in Bahrein als snelste afgesloten. De coureur van Red Bull Racing klokte tegen het einde van een dag een tijd van 1.29.379 en was daarmee zes tienden sneller dan Mick Schumacher, die dinsdag voor Ferrari zijn eerste officiële kilometers in een Formule 1-bolide aflegde.

De slechte weersomstandigheden zaten de coureurs op de eerste van in totaal twee testdagen op het circuit van Sakhir danig in de weg. Een groot deel van de dag kon er niet worden getest vanwege de regen. De test was al later begonnen dan gepland vanwege een baaninspectie. De coureurs troffen op de baan geen ideale omstandigheden vanwege een zandstorm die een dag eerder over het circuit had gewoed.

Duel Schumacher-Verstappen

Tot de onderbreking had Romain Grosjean (Haas) met 1.30.982 de snelste tijd op de klokken gezet. Na de hervatting verbeterde Verstappen de tijd naar 1.30.358 waarna Schumacher naar 1.30.238 reed. De Duitser klokte vervolgens als eerste een tijd in de 1.29 met 1.29.976. Het was echter Verstappen die vlak voor het vallen van de finishvlag nog naar 1.29.379 snelde. De tijd kon niet verder worden aangescherpt, omdat Lance Stroll voor een rode vlag zorgde nadat hij in de laatste sector van de baan stil kwam te staan.

Verstappen en Schumacher waren de enigen met een tijd onder de 1.30. Lando Norris (McLaren) sloot de dag af als derde met 1.30.800. Wereldkampioen Lewis Hamilton, zondag winnaar van de Bahreinse Grand Prix, was de ijverigste coureur met een totaal van 77 ronden. Met 1.31.156 klokte de Brit een zesde tijd. Dat was vier plaatsen hoger dan Fernando Alonso. De Spanjaard voerde in de McLaren een bandentest voor Pirelli uit.

(c) Formula 1

Jouw reactie