Max Verstappen sluit testdag af met positief gevoel

(c) Red Bull Content Pool

Hoewel de regen in Bahrein de coureurs parten speelden op de eerste testdag keek Max Verstappen met een positief gevoel terug. De coureur van Red Bull Racing rondde dinsdag het circuit van Sakhir 62 keer en klokte met 1.29.379 de snelste tijd.

“We zijn erin geslaagd om veel ronden af te leggen om ons meer inzicht te geven in onze prestaties tijdens het raceweekend, en ik denk dat we al veel hebben geleerd, dus dat is zeer positief”, zegt Verstappen.

Nuttige dag

“Het was een beetje nat, wat vreemd is, maar over het algemeen denk ik dat we een goede dag hadden”, vervolgt Verstappen, die blij was met de testkilometers. “We krijgen niet zoveel dagen om de auto echt te begrijpen, en tijdens een raceweekend gaat het allemaal zo snel voorbij, dus dagen zoals vandaag zijn erg nuttig. We wisten wat het weekend niet werkte qua grip aan de achterkant, dus we hebben geprobeerd hieraan te werken en ik denk dat we veel hebben geleerd.”