Motorfalen helpt kwalificatie Hülkenberg om zeep

(c) Renault F1 Team

Nico Hülkenberg was het hele weekend sneller dan zijn Renault-collega Daniel Ricciardo, maar op het moment suprême – tijdens de kwalificatie – ging het mis. De Duitser kwam niet door Q1 en start de Grand Prix van Bahrein vanaf een tegenvallende zeventiende plaats.

Volgens Hülkenberg zat het probleem ‘m in de krachtbron: “We verloren vermogen en we konden het in de korte tijd die we hadden niet meer herstellen. We moeten dit echt oplossen en er voor zorgen dat dit niet vaker gebeurt. Ik voelde me het hele weekend prima in de auto, dus het is zuur dat we een top-tien kwalificatie mislopen.”

Renault bevestigde later op de avond dat er inderdaad iets mis was met de motor van Hülkenberg: de krachtbron zou vanuit zichzelf in een veilige modus zijn geschoten.