Moeilijke eerste dag Bahrein voor Daniel Ricciardo

(c) Renault Sport F1 Team

Het prille huwelijk tussen Daniel Ricciardo en Renault kan nog niet als erg succesvol worden bestempeld. De Australiër begon het seizoen in Melbourne met een uitvalbeurt en gisteren tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein was Ricciardo ruim een seconde langzamer dan teamgenoot Nico Hülkenberg.

Ricciardo heeft geen idee waar het probleem ligt: “Het was best lastig, vooral in de middag tijdens de kwalificatiesimulatie. We zijn aan het uitzoeken wat er mis is. De long runs met veel brandstof zagen er wat beter uit, maar het kan zeker beter.”

Afgelopen donderdag besloot Renault het chassis van Ricciardo uit voorzorg te vervangen, maar of dat nu de oorzaak is, kan de voormalig teamgenoot van Max Verstappen niet zeggen: “Er zijn meerdere dingen we moeten verbeteren: de trekkracht, de rijvaardigheid, het gevoel van de auto. Het voelt alsof er een aantal dingen in de auto met elkaar conflicteert, dus hopelijk kunnen we dat oplossen.”

Jouw reactie