Max Verstappen na eerste dag Bahrein: ‘Werk aan de winkel’

(c) Red Bull Content Pool

Ondanks een vijfde en zesde plaats in de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Bahrein kijkt Max Verstappen niet geheel ontevreden terug op de eerste dag van de tweede race van het jaar.

De Nederlander moest in de eerste vrije training de beide Ferrari’s en Mercedessen voor zich dulden, en zag in de tweede sessie opeens ook Nico Hülkenberg in de Renault voorbij schieten.

Vooral op de zachtste en snelste compound (rood) kwam de Red Bull-coureur niet helemaal goed uit de verf, aldus Verstappen: “Op de zachtste band had ik niet genoeg grip, dus daar zullen we naar moeten kijken. We hebben nog wel wat werk te doen wat betreft de set-up van de auto, zeker omdat we in de kwalificatie waarschijnlijk maar één kans op een snelle ronde krijgen. Het ziet er naar uit dat Ferrari de problemen van Melbourne heeft opgelost, ze lijken op dit moment het snelste dus we moeten aan de slag om dat gat te dichten.”

Waar de softs nog voor wat hoofdbrekens zorgen, daar zag de wereld er op de gele medium band heel anders uit, stelt de Nederlander: “Op de medium band zijn we wel competitief en dat zou de belangrijkste band voor de race moeten zijn. Ik had eigenlijk eerste moeten zijn op die band, maar ik had in mijn snelste ronde opeens een verlies van vermogen bij het uitkomen van de laatste bocht, waardoor ik drie tiende verloor.”

De voorbereidingen voor de Grand Prix van Bahrein worden vandaag hervat: de derde vrije training start om 13:00 uur Nederlandse tijd en de kwalificatie is om 16:00 uur. Het commentaar van Olav Mol is zoals gebruikelijk live te beluisteren via Grand Prix Radio.