Charles Leclerc op één na jongste polesitter aller tijden

Charles Leclerc (c) Scuderia Ferrari

Charles Leclerc pakte vandaag op het Bahrain International Circuit de eerste poleposition in zijn nog jonge Formule 1-carrière. De 21-jarige Ferrari-coureur uit Monaco was in de afsluitende derde sessie van de kwalificatie twee tienden sneller dan zijn ervaren teamgenoot Sebastian Vettel die overigens nog wel steeds de allerjongste polesitter aller tijden blijft.

Leclerc rijdt morgen in Bahrein pas zijn 23ste Grand Prix en was na afloop tijdens de rijdersinterviews op de baan ogenschijnlijk kalm over zijn prestatie. “Natuurlijk ben ik er blij, zeker na de vorige race waar ik wat foutjes maakte in Q3. Ik heb geprobeerd om die fouten hier niet te maken en het lijkt er op dat we dat goed hebben gedaan.”

Gevraagd hoe hij het vond om teamgenoot en viervoudig wereldkampioen Vettel te verslaan, gaf Leclerc als antwoord: “Ik heb al veel van hem geleerd en zal dit jaar vast nog wel meer van hem leren, maar vandaag ben ik natuurlijk blij voor hem te staan. Het is een goede dag voor mij.”

Vettel reageerde sportief op de prestatie van zijn jonge teamgenoot: “Charles verdient het om vandaag op pole te staan.”

De top-vijf jongste polesitters aller tijden:

Sebastian Vettel: 21 jaar, 72 dagen (2008, Italië)
Charles Leclerc: 21 jaar, 166 dagen (2019, Bahrein)
Fernando Alonso: 21 jaar, 236 dagen (2003, Maleisië)
Rubens Barrichello: 22 jaar, 97 dagen (1994, België)
Lewis Hamilton: 22 jaar, 153 dagen (2007, Canada)