Sergio Perez: ‘Lance Stroll sneller dan Ocon en Hülkenberg’

(c) Racing Point F1 Team

Een opmerkelijke uitspraak van Racing Point-coureur Sergio Perez. De Mexicaan liet zich in Bahrein ontvallen dat hij denkt dat zijn huidige teamgenoot Lance Stroll sneller is dan zijn vorige twee collega’s Esteban Ocon en Nico Hülkenberg.

Stroll finishte twee weken geleden in Australië in de punten (P9) en dat is voor Perez – die zelf dertiende werd – geen verrassing: “Hij heeft de snelheid, het talent en werkt hard. Ik denk dat hij regelmatig punten zal pakken en dat is natuurlijk goed voor het team. Waar Esteban en Nico in het verleden nogal eens worstelden met racesnelheid daar zit de race pace van Lance het dichtst bij die van mij. Dat hebben we nodig om punten te pakken, zeker in het dichte middenveld dat we nu hebben.”

Na de eerste test van Stroll bij Racing Point – vorig jaar in Abu Dhabi – liet teambaas Otmar Szafnauer zich in gelijke bewoordingen uit over de zoon van teameigenaar Lawrence Stroll.