Max Verstappen rijdt het liefst zonder DRS

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen wil af van het drag reduction system, de techniek waarbij de achtervleugel inklapt waardoor er een hogere topsnelheid kan worden bereikt en het makkelijker wordt om in te halen.

De Nederlander reageerde in zijn praatje met de pers op het toevoegen van een derde DRS-zone in Bahrein: “Eigenlijk zou je geen DRS nodig moeten hebben. Ik zou er voor zijn om het helemaal af te schaffen, maar op het moment is het een goede oplossing voor die circuits waar je normaal gesproken moeilijk kunt inhalen.”

Lewis Hamilton viel zijn collega bij, maar denkt niet dat de huidige generatie auto’s zonder DRS kan: “Uiteindelijk is DRS niet meer dan een pleister op de wonde van het matige racen dat we hebben. Dat komt door het ontwerp van de auto’s, je kunt de structuur van deze auto’s niet zo maar aanpassen, dus moest er iets worden gedaan om het inhalen makkelijker te maken.”

Hamilton verwacht wel dat de derde DRS-zone in Bahrein een verschil gaat maken: “Het wordt tactischer, het komt dichter bij elkaar. Je moet hier zo’n snelheidsverschil hebben op je voorligger om inhalen mogelijk te maken. DRS helpt daar enorm bij, dus dat is positief.”