Charles Leclerc begrijpt keuze van Ferrari voor Vettel

(c) Scuderia Ferrari

Charles Leclerc heeft er alle begrip voor dat hij tijdens de Grand Prix van Australië achter Sebastian Vettel diende te te blijven rijden en hem niet mocht inhalen.

De jonge Ferrari-coureur finishte in Melbourne op een vijfde plek, achter zijn Duitse teamgenoot, maar leek meer snelheid te hebben en hem op een gegeven zelfs in te kunnen halen. De teamleiding hield Leclerc echter aan de stalorders om achter Vettel te blijven, een beslissing waarvoor de Monegask begrip heeft: “Voor het team is het precies hetzelfde wanneer ik vierde word en Seb vijfde of wanneer ik vijfde word en Seb vierde. We krijgen hetzelfde aantal punten. Het kan ons echter alleen maar schaden wanneer we het gevecht aan, dus dat begrijp ik wel.”

Toch wil Lelclerc zich niet definitief neerleggen bij de huidige teamverhoudingen. Gevraagd of er een dag kan komen waarop hij niet meer naar de stalorders zal luisteren, zegt de 21-jarige coureur: “In sommige situaties, ja.”