‘Ferrari heeft problemen opgelost, maar Mercedes blijft favoriet’

Grand Prix Radio-analist Ho-Pin Tung verwacht dat Mercedes komend weekend de overhand zal hebben bij de vijftiende Grand Prix van Bahrein. Volgens de voormalig testcoureur van Renault zal het verschil met Ferrari wel een stuk minder groot zijn dan in Australië.

“In Melbourne kampte Ferrari met problemen met de set-up van hun auto. Er leek vooral veel onderstuur in de langzame bochten. Dit zal Ferrari in de simulator hebben opgelost met de in Melbourne verzamelde data”, aldus Tung in zijn terugkerende preview op Grand Prix Radio.

“Het leek er op dat alle auto’s met Ferrari-motoren wat vermogen tekort kwamen. Ik heb gehoord dat voor de race de motoren teruggeschroefd waren vanwege zorgen over de betrouwbaarheid in combinatie met de temperatuur. Het is voor hen dus goed nieuws dat Bahrein een nachtrace is met lage temperaturen.”

Tung dicht ook Max Verstappen kansen toe op het Bahrain International Circuit: “Goede remstabiliteit en tractie zijn hier echt cruciaal voor een goede rondetijd. Ik verwacht daarom dat ook Red Bull hier weer sterk zal zijn.”

De volledige preview van Tung op de seizoensopener in Melbourne is te horen in de nieuwsupdates op Grand Prix Radio.