Teams krijgen kijkje in toekomst Formule 1

(c) Red Bull Content Pool

Vandaag krijgen de Formule 1-teams meer duidelijkheid over de toekomst van de koningsklasse van de autosport vanaf 2021. In Londen leggen de FIA en Formule 1-eigenaar Liberty Media hun ideeën omtrent de reglementen en financiën voor aan de Formula One Strategy Group.

Liberty Media wil samen met de FIA grote veranderingen aanbrengen in de sport, maar die stuitten op verzet van de topteams. Met de voorstellen hopen Liberty Media en de FIA de teams over de streep te kunnen trekken.

Concorde Agreement

De huidige afspraken tussen de teams en de organisatie van de sport over de verdeling van televisieopbrengsten en het prijzengeld, vastgelegd in het Concorde Agreement, lopen eind 2020 af. Voor 30 juni moet er een nieuw akkoord liggen waar alle betrokken partijen achter staan.