Juan Manuel Correa ontwikkelingscoureur bij Alfa

(c) Sauber Junior Team

Alfa Romeo Racing heeft in Juan Manuel Correa een nieuwe ontwikkelingscoureur gevonden. De 19-jarige Amerikaan rijdt komend seizoen in de Formule 2 voor het Sauber Junior Team – voorheen Charouz – en zal in zijn rol bij het Formule 1-team in de simulator plaatsnemen.

Bij Alfa Romeo wordt Correa herenigd met Tatiana Calderon. De Colombiaanse is testcoureur bij het voormalige Sauber en reed vorig jaar samen met Correa – in het laatste seizoen van de GP3 Series – bij Jenzer Motorsport. Correa werd in dat kampioenschap twaalfde, zijn beste resultaat was een vierde plek op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Daarvoor reed hij in zowel het Italiaanse als Duitse Formule 4-kampioenschap.

De laatste Juan Manuel in een Alfa Romeo was de Argentijn Fangio: die werd in 1951 wereldkampioen in een Alfa 159.