Zandvoort wil 4 miljoen investeren in terugkeer Formule 1

(c) Red Bull Content Pool

De gemeente Zandvoort is bereid om te investeren in de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort en stelt een budget beschikbaar van maximaal 4 miljoen euro over de periode 2019-2022.

Het bedrag is bestemd voor de ontwikkeling en uitvoering van een mobiliteits- en verkeersplan. Door hieraan bij te dragen wil Zandvoort zorgen voor een optimale bereikbaarheid van het evenement. “Wij zijn graag bereid om te investeren in de terugkeer van de Formule 1 op het mooiste circuit van Nederland. We zijn trots op de Formule 1 en Circuit Zandvoort en bereid om daarvoor onze nek uit te steken”, laat Wethouder Ellen Verheij op Zandvoort.nl weten.

Ook worden side-events rondom de Formule 1 mede-bekostigd vanuit dit budget. Hiermee wil de gemeente een grotere spin-off creëren voor Zandvoorters, ondernemers en (sport)verenigingen zodat ook zij optimaal kunnen profiteren. Om de investering te bekostigen wordt onder andere de toeristenbelasting met 50 cent per overnachting verhoogd. Op 26 maart wordt dit besluit van het college van burgemeester en wethouders voorgelegd aan de gemeenteraad.

Begin vorige maand kreeg het Formule 1-bid van Zandvoort nog te horen dat het niet kan rekenen op financiële steun van de Rijksoverheid. Het kabinet is van mening dat een rijksbijdrage niet nodig, noch gerechtvaardigd is. Andere commerciële sportevenementen kunnen ook zonder financiële steun worden georganiseerd.