Max Verstappen laat zich niet meeslepen in euforie

(c) Red Bull Content Pool

Met een derde plaats in Australië kende Max Verstappen een prima start van het Formule 1-seizoen. Nog nooit eerder stond onze landgenoot bij de ouverture in de koningsklasse van de autosport op het podium. Ondanks het goede resultaat blijft Verstappen voorzichtig over zijn kansen om echt mee te strijden om de wereldtitel.

“De auto was niet helemaal top in de medium-bochten, in de vierde, vijfde versnelling kan het beter”, zei Verstappen in gesprek met Ziggo Sport.

Optimisme

Het optimisme rondom Verstappen is na de eerste race van het seizoen groot. Adviseur Helmut Marko van Red Bull bombardeerde de 21-jarige Limburger meteen tot titelkandidaat. Om die woorden kracht bij te zetten, zal Verstappen in Bahrein opnieuw punten moeten pakken. En dat zal geen gemakkelijke opgave worden kijkend naar de eerdere resultaten. Onze landgenoot viel al drie keer uit en behaalde in 2016, toen nog rijdend voor Scuderia Toro Rosso, een zesde plaats.

Toch zegt Verstappen: “Normaal ligt onze auto wel goed op dat circuit. Het is even afwachten, maar het kan best wel goed gaan, denk ik.”

In de podcast F1 Aan Tafel blikken we uitgebreid terug op de seizoensstart van Verstappen: