Hamilton en Bottas negeren teamorders om snelste ronde

Toto Wolff met Valtteri Bottas (c) Mercdes AMG

Valtteri Bottas en Lewis Hamilton hebben tijdens de Grand Prix van Australië orders van teambaas Toto Wolff genegeerd. Beide coureurs deden in de slotfase van de race meerdere pogingen om de snelste ronde te noteren en zo een extra WK-punt te veroveren. Grand Prix-winnaar Bottas slaagde uiteindelijk in die missie.

“Tijdens onze wedstrijdbespreking heb ik ze verboden om voor de snelste ronde te gaan als we eerste, tweede of derde zouden liggen”, aldus Wolff. “Maar ze hebben me allebei genegeerd. Misschien hebben ze met hun engineers iets onderling afgesproken, maar dat zal ik moeten terugluisteren via de boordradio.”

De teambaas wilde geen onnodig risico lopen, maar is achteraf wel blij met de keuze van de rijders. “Het brengt risico met zich mee. Zeker als je je focust op de podiumplaatsen. Achteraf ben ik natuurlijk wel blij dat het gelukt is. Het was voor de fans denk ik ook mooi om te zien dat er geracet werd voor dat extra punt. Het is mooi nieuw onderdeel van de show.”